Prof. Dr. Çiğdem Ünal - Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

 

Nişantaşı Estetik Cerrahi

Randevu Alın

MEME ASİMETRİSİ

MEME ASİMETRİSİ

Herkesin vücudunun iki yarısında az da olsa bir miktar farklılık vardır. “Memede asimetrik bozukluk” veya “meme asimetrisi” olarak tarif edilen durumda ise, hem görsel olarak memelerin şekil ve büyüklüğünde, hem de iç çamaşırının cup size’ında belirgin fark olabilir.

Memede asimetri nedir?

Her kadının memesinde tıpkı yüzümüz ve her 2 elimizdeki kadar bir asimetri vardır. Ancak bu asimetri sütyen kullanımında “cup size” farkına yol açmaz. İşte göğüslerdeki asimetrik bozukluk cup size farkına yol açıyorsa veya memelerde şekil bozukluğu mevcutsa, hem meme asimetrisinin düzeltilmesi hem de memedeki şekil bozukluklarının giderilmesi mümkündür.

Memede asimetri neden olur?

Memede asimetri nedenleri arasında en sık görülen “tubuler meme” veya halk arasındaki adıyla “keçi memesi”, “tüp meme” dir. Tubuler (tüberöz) meme, memenin göğüs kafesine oturduğu bölgenin dar, meme altı oluğunun normalden yüksek yerleşimli, areolanın 4-5 cm'den daha geniş ve meme dokusunun areolanın içine fıtıklaşmış gibi görünmesidir. Tubuler memede, memeler çoğunlukla hacim ve şekil açısından asimetriktir.

Meme asimetrisinin başka bir nedeni “Poland Sendromu” dur. Poland sendromunda, tek taraflı olarak, meme, pektoral kas, meme başı ve areola hiç gelişmemiş olabilir, veya gelişiminin bir aşamasında duraklamıştır. Bazen sadece meme, memeyi örten deri ve pektoral kas haricinde aynı tarafın kolunda ve parmaklarında kısalık görülebilir. Göğüsteki asimetri ve memedeki şekil bozukluğunun tedavisinde, meme asimetrisinin derecesine göre meme protezleri, çeşitli meme dikleştirme ve büyütme teknikleri ve yağ enjeksiyonu kullanılır. Hem tubuler meme hem de Poland Sendromu doğuştan olan bozukluklardır, ergenlikte meme büyümeye başladığında kendini belli eder. Bu iki doğumsal durum dışında, memenin çocukluk çağında görülen nadir görülen tümörlerinin cerrahi olarak çıkarılması meme gelişimini duraksatacağından, meme asimetrisine neden olabilir.

Emzirme sonrası memede asimetri / pörsüme / çöküntü olur mu?

Emzirme bittikten sonraki dönemde memede pörsüme, hacim kaybı ve çöküntü görülebilir. Memede asimetrik şekil bozukluğu ve sarkma olabilir. Özellikle tek meme ile meziren kadınlarda, emzirme bittikten sonra memede simetri kaybı/ asimetrik meme görülebilir. Silikon protezle meme büyütme dikleştirme, memedeki şekil bozukluğu veya hacim eksikliklerini gidermede kullanılan cerrahi yöntemlerdendir.

Birbirinden farklı / asimetrik memelerin yaratığı sıkıntılar nelerdir?

Birbirinden farklı memeler “asimetrik meme” olarak tanımlanır. Memelerde asimetrik bozukluk en sık olarak iç çamaşırı bulmada sıkıntı, sürekli dolgulu sütyen kullanma zorunluluğu olarak kendini belli eder. Ayrıca, özel hayatta da özgüven eksikliğine neden olabilir.

Meme asimetrisini hangi doktor tedavi eder?

Asimetrik meme cerrahi olarak tedavi edilebilir bir durumdur. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahlar bu konuda uzmanlık eğitimleri süresinde eğitim alırlar. Prof.Dr Çiğdem Ünal, meme rekonstrüksiyonu üzerine Belçika, Ghent Üniversitesi’nde fellowship yaptığı için, meme onarımı ile özel olarak ilgilenmektedir.

Meme asimetrisinde tedavi kararı nasıl verilir?

Prof Dr Çiğdem Ünal, “asimetrik meme” nedeniyle başvuran bir hastanın muayenesini yaptıktan sonra, anatomik olarak memenin hangi bölgelerinde eksiklikler olduğunu tespit eder. Sadece memeye değil, kişinin göğüs kafesi yapısına, memenin göğüs kafesi üzerinde oturduğu “footprint”, meme başının yeri, areolanın şekli ve büyüklüğü, meme altı oluğunun lokalizasyonu vb gibi tüm detaylar önemlidir. Meme muayenesinde Amaç, hacim ve şekil olarak ideal bir meme elde etmektir. Prof Dr Çiğdem Ünal, meme asimetrisi olan kadınlarda yapılacak herhangi bir cerrahiyi en ince detayına kadar anlatır, meme asimetrisi gidermeye yönelik ihtiyaç duyulan tüm göğüs asimetrisi nedenleri, memede asimetrik bozukluğu giderme yöntemleri ve memede şekil bozuklukluğu tedavisi ile ilgili bilgi verir. Hastasıyla bütün opsiyonları konuşur.

Meme asimetrisi kaç yaşında tedavi edilir?

Memeye cerrahi midahale yapmak için meme gelişiminin tamamlanması istenir. Bu da çoğu çocukta 17-18 yaşında gerçekleşir. Meme asimetrisi düzeltme ameliyatı için 17- 18 yaş beklenir.

Meme asimetrisi nasıl tedavi edilir?

Meme asimetrisinin tedavisi cerrahidir. Memede asimetrik bozukluğu gidermek ve ideal meme formunu elde etmek için bazen meme büyütme, bazen protezle meme dikleştirme, bazen de yağ enjeksiyonu kullanılabilir. Hacim eksikliği olan meme asimetrilerinde, meme protezi kullanılabilir. Meme başı ve areolada sarkıklık varsa, protezle veya protezsiz meme dikleştirme yapılabilir. Ön koltuk altı hizasında, özellik Poland Sendromu’nda görülebilen pektoral kas gelişmemesine bağlı eksiklikler, dekolte bölgesi ve meme-köprücük kemiği arası deri altı doku eksiklikleri yağ enjeksiyonu ile giderilir.

MEME ESTETİĞİ

RANDEVU ALIN

Lütfen adınızı yazınız!
E-posta adresinizi yazınız!
Invalid Input
Geçersiz Giriş

0/500

Lütfen mesajınızı yazınız!
LütfenOnaylayınız.
LütfenOnaylayınız.
Lütfen adınızı yazınız!
E-posta adresinizi yazınız!
Invalid Input
Geçersiz Giriş

0/500

Lütfen mesajınızı yazınız!
LütfenOnaylayınız.
LütfenOnaylayınız.

DR. ÜNAL, İLETİŞİM BİLGİLERİ

Prof. Dr. Çiğdem Ünal
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

+90 212 240 4299

+90 542 310 2038

drcigdemunal@gmail.com

Valikonağı Cad. Poyracık Sok. Pınar Apt. 63/6
Nişantaşı / İstanbul

 

Please publish modules in offcanvas position.